Logo bg.boatexistence.com

Трябва ли да използвам подсистема на Windows за linux?

Съдържание:

Трябва ли да използвам подсистема на Windows за linux?
Трябва ли да използвам подсистема на Windows за linux?

Видео: Трябва ли да използвам подсистема на Windows за linux?

Видео: Трябва ли да използвам подсистема на Windows за linux?
Видео: Lazarus IDE Обзор преимуществ / Особенности / Установка, Удаление / FpcUpDeluxe / 2022 / Free Pascal 2024, Юли
Anonim

WSL има за цел да даде на разработчиците и ветераните от bash изживяването с Linux shell, въпреки че трябва да използват Windows като основна ОС. … Препоръчваме WSL 2 за повечето операции, тъй като е по-бърз и работи много по-добре с инструменти като Docker.

Добре ли е да се използва подсистема на Windows за Linux?

WSL е страхотен инструмент, който можете да имате във вашата кутия с инструменти и е удобен за използване за непроизводствени натоварвания и бързи и мръсни задачи, но не е проектиран за производствени натоварвания; най-добре е да използвате за това, за което е проектиран, а не за това, за което можете да го настроите.

Бърза ли е подсистемата на Windows за Linux?

(Windows Subsystem за Linux) Подсистемата на Windows за Linux е инструментът, пуснат от Microsoft, за да получите пълна UNIX система в Windows. WSL отваря куп нови възможности за разработчиците, използващи Windows, и е доста бърз за нормални ежедневни задачи за уеб разработка.

WSL по-добър ли е от Linux?

Ако имате нужда от по-директен достъп до самата операционна система, трябва да инсталирате Linux във виртуална машина под Windows. По този начин ще имате повече контрол върху системата. За тези, които просто искат да използват инструментите на командния ред под Linux, докато все още използват Windows, WSL е по-добър залог

WSL истински ли е Linux?

Windows Subsystem for Linux (WSL) е слой за съвместимост за стартиране на двоични изпълними файлове на Linux (в ELF формат) на Windows 10, Windows 11 и Windows Server 2019. През май 2019 г. беше обявен WSL 2, представящ важни промени като истинско ядро на Linux, чрез подмножество от функции на Hyper-V.

Препоръчано: