Logo bg.boatexistence.com

Не можеше да бъде?

Съдържание:

Не можеше да бъде?
Не можеше да бъде?

Видео: Не можеше да бъде?

Видео: Не можеше да бъде?
Видео: Експерт: Градушката във Врачанско не можеше да бъде предотвратена - Неделята на NOVA (04.07.2021) 2024, Може
Anonim

"не можеше да бъде" означава " не беше възможно". Този ден не можеше да е неделя, защото тъкмо се връщах от училище, когато се случи. Това не можеше да бъде предотвратено.

Не можеше да има по-добър смисъл?

Значението на това изречение е, че е било възможно той да се справи с тази ситуация по-умно, но той не го направи или не успя. 1. Снощи не можеше да е по-добре= Снощи беше възможно да не е по-добре, но се получи по-добре Така че това значение не носи предвиденото значение, че снощи беше най-добре.

Може да не е имало смисъл?

Не можеше означава че нещо е било невъзможно в миналото. Например: Тя не можеше да е на този полет, защото току-що я видях на работа.

Не можеше или не можеше да бъде?

Здравейте. Мисля, че в този случай не можем да заменим "не можеше да бъде" с "не можеше да бъде", защото "не можеше да бъде" се отнася до неспособност в миналото, докато "не можеше да бъде" се отнася до неспособност в настояще или бъдеще и авторът говори за миналото.

Не можеше срещу не можеше да бъде?

While Can't Have (Been) се използва за насочване към инцидент в близко минало, Couldn't Have (Been) се използва за събитие, което се е случило назад в миналото.

Препоръчано: