Logo bg.boatexistence.com

Кой използва gnu октава?

Съдържание:

Кой използва gnu октава?
Кой използва gnu октава?

Видео: Кой използва gnu октава?

Видео: Кой използва gnu октава?
Видео: Какава красота 2024, Може
Anonim

Octave помага при числено решаване на линейни и нелинейни задачи и за извършване на други числени експерименти, използвайки език, който е предимно съвместим с MATLAB. Може да се използва и като пакетно ориентиран език.

Широко използван ли е Octave?

Andrew Ng от Станфорд (https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Ng) споменава, че Matlab/Octave се използва широко в индустрията за машинно обучение за прототип I направих доста изследвания, преди да се съглася с изучаването на Python, тъй като изглеждаше по-приложим за проблеми от реалния живот.

GNU Octave толкова добър ли е като Matlab?

MATLAB вероятно е много по-мощен от Octave и алгоритмите работят по-бързо, но за повечето приложения Octave е повече от адекватен и според мен е невероятен инструмент, който е напълно безплатен, където Octave е напълно безплатен.

GNU Octave същата ли е като Matlab?

GNU Octave е предимно съвместим с MATLAB Въпреки това, синтаксисът на Octave позволява някакъв (често много полезен) синтаксис, който MATLAB не прави, така че програмите, написани за Octave, може да не работят в MATLAB. … Тази страница съдържа също бележки за разликите между нещата, които са различни между Octave (в традиционен режим) и MATLAB.

Добър ли е Octave за ML?

Octave е добра за машинно обучение от гледна точка на това, че ви помага да разберете по-добре математическата интуиция зад алгоритмите. Това обаче не е най-добрият език за внедряване на ML или използването му в производството. Python има много по-добра поддръжка за машинно обучение от Octave.

Препоръчано: