Logo bg.boatexistence.com

Центрика превзе ли британския газ?

Съдържание:

Центрика превзе ли британския газ?
Центрика превзе ли британския газ?

Видео: Центрика превзе ли британския газ?

Видео: Центрика превзе ли британския газ?
Видео: Великобритания: крупнейших поставщиков энергии подозревают в ценовом сговоре - economy 2024, Може
Anonim

Centrica plc днес обяви, че се е съгласила да продаде British Gas Connections Limited (BGCL), своя лицензиран бизнес за транспортиране на газ, на Kellen Venture Limited срещу възнаграждение от £90 милиона. Kellen Venture Limited е нова компания, собственост на Terra Firma (75 процента) и East Surrey Holdings plc (25 процента).

Бритиш газ собственост ли е на Centrica?

Както подсказва името му, British Gas е действително британска собственост. … Centrica, компанията майка на British Gas, е мултинационална компания за комунални услуги, базирана в Уиндзор, Бъркшир.

Кога Centrica пое British Gas?

1997 Centrica plc е създадена на 17 февруари след отделянето на British Gas plc, която по същото време беше преименувана на BG plc. Бизнесът за продажби на газ и търговия с газ, услуги и търговия на дребно на British Gas, заедно с бизнеса за добив на газ на газовите находища Северен и Южен Моркамб, бяха прехвърлени на Centrica.

Акциите на British Gas станаха ли Centrica?

Centrica стана отделна, отделна корпорация на 17 февруари 1997 г., когато British Gas plc се раздели (отдели), за да образува три отделни компании: Centrica plc, BG plc и Transco plc.

Бритиш газ собственост ли е на Shell?

BG Group plc е британска мултинационална нефтена и газова компания със седалище в Рединг, Обединеното кралство. На 8 април 2015 г. Royal Dutch Shell обяви, че е постигнало споразумение за придобиване на BG Group за $70 милиарда, предмет на регулаторно и акционерно споразумение. Продажбата е завършена на 15 февруари 2016 г.

Препоръчано: