Какво е suricata pfsense?

Съдържание:

Какво е suricata pfsense?
Какво е suricata pfsense?

Видео: Какво е suricata pfsense?

Видео: Какво е suricata pfsense?
Видео: Введение в создание правил брандмауэра SMB с использованием устройств безопасности с открытым исходным кодом. 2024, Септември
Anonim

Suricata е IDS проект с отворен код, който помага за откриване и спиране на мрежови атаки, базирани на предварително дефинирани правила или правила, които сте написали сами! За щастие има пакет pfSense, който можете да изтеглите и лесно да конфигурирате, за да спрете достъпа на злонамерен трафик до вашата мрежа.

Как действа Suricata?

Suricata работи като получава един по един пакет от системата След това те се обработват предварително, след което се предават на машината за откриване. Suricata може да използва pcap за това в режим IDS, но също така може да се свърже със специална функция на Linux, наречена nfnetlink_queue. … пакетът е отхвърлен с помощта на присъдата „drop“.

Суриката по-добра ли е от Snort?

Едно от основните предимства на Suricata е, че е разработен много по-скоро от Snort… За щастие, Suricata поддържа многонишкова обработка от кутията. Snort обаче не поддържа многонишковост. Без значение колко ядра съдържа един процесор, само едно ядро или нишка ще се използва от Snort.

Какво е Snort и Suricata?

Multi-Threaded - Snort работи с една нишка, което означава, че може да използва само един процесор (ядро) наведнъж. Suricata може да изпълнява много нишки, за да може да се възползва от всички налични процесори/ядра.

Има ли Suricata GUI?

Единичен интерфейс

Управлявайте множество клъстери Suricata с 10 хостове от единичен, лесен за използване GUI.

Препоръчано: