Logo bg.boatexistence.com

Какво прави @predestroy?

Съдържание:

Какво прави @predestroy?
Какво прави @predestroy?

Видео: Какво прави @predestroy?

Видео: Какво прави @predestroy?
Видео: Какво прави един успешен гмуркач? | Lubomir Stefanoff | TEDxYouth@ACSofia 2024, Юни
Anonim

Анотацията PreDestroy се използва в методите като известие за обратно извикване, за да сигнализира, че екземплярът е в процес на премахване от контейнера. Методът, анотиран с PreDestroy, обикновено се използва за освобождаване на ресурси, които е държал.

Защо използваме @PostConstruct?

Анотацията PostConstruct се използва за метод, който трябва да се изпълни след инжектиране на зависимост, за да се извърши каквато и да е инициализация Този метод ТРЯБВА да бъде извикан преди класът да бъде пуснат в експлоатация. Тази анотация ТРЯБВА да се поддържа от всички класове, които поддържат инжектиране на зависимости.

Може ли PostConstruct да бъде частен?

Методът, върху който се прилага PostConstruct, МОЖЕ да бъде публичен, защитен, частен пакет или частен. Методът НЕ ТРЯБВА да бъде статичен.

Какво е анотацията @PostConstruct през пролетта?

@PostConstruct е анотация, използвана за метод, който трябва да се изпълни след инжектиране на зависимост, за да се извърши каквато и да е инициализация.

Защо PostConstruct не се извиква?

Анотациите на Java EE bean, като @PostConstruct, се прилагат само за управлявани от контейнер bean. Ако просто извиквате нов BlogEntryDao сами, контейнерът isn няма да прихване създаването и да извика метода @PostConstruct.