Logo bg.boatexistence.com

Когато onservicedisconnected се извиква в android?

Съдържание:

Когато onservicedisconnected се извиква в android?
Когато onservicedisconnected се извиква в android?

Видео: Когато onservicedisconnected се извиква в android?

Видео: Когато onservicedisconnected се извиква в android?
Видео: Бог говорит: I Will Shake The Nations | Дерек Принс с субтитрами 2024, Може
Anonim

onServiceDisconnected. Извиква се , когато връзката с Услугата е загубена. Това обикновено се случва, когато процесът, хостващ услугата, се срине или е убит.

Какво е обвързаната услуга в Android?

Обвързаната услуга е сървърът в интерфейс клиент-сървър. Той позволява на компоненти (като дейности) да се свързват с услугата, да изпращат заявки, да получават отговори и да извършват междупроцесна комуникация (IPC).

Как да развържете услуга за Android?

За да се освободи от обвързана услуга, обаждане просто извиква unBindService(mServiceConnection) След това системата ще извика onUnbind на самата обвързана услуга. Ако няма повече обвързани клиенти, тогава системата ще извика onDestroy на обвързаната услуга, освен ако не е в начално състояние.

Кои методи се извикват за обвързана услуга?

Компонентите на приложението (клиентите) могат да се свързват към услуга чрез извикване на bindService. След това системата Android извиква метода onBind на услугата , който връща IBinder за взаимодействие с услугата. Обвързването е асинхронно. bindService се връща незабавно и не връща IBinder на клиента.

Какво е обвързаната и необвързаната услуга в Android?

Намерение. Обслужване. Неограничената услуга използва се за изпълнение на дълги повтарящи се задачи. Bounded Service се използва за изпълнение на фонова задача във връзка с друг компонент. Intent Service се използва за изпълнение на еднократна задача, т.е. когато задачата завърши, услугата се самоунищожава.

Препоръчано: