Logo bg.boatexistence.com

Какво е кладодна функция?

Съдържание:

Какво е кладодна функция?
Какво е кладодна функция?

Видео: Какво е кладодна функция?

Видео: Какво е кладодна функция?
Видео: DJENA - DA VIDYA KAKVO E / Джена - Да видя какво е, 2012 2024, Може
Anonim

cladode (cladophyll) Сплескано стъбло или междувъзлия, което прилича и функционира като лист. Това е адаптация за намаляване на загубата на вода, тъй като съдържа по-малко устици от лист. Пример за растение с кладоди са аспержите. Речник по биология.

Какво е cladode, дайте пример?

Cladode е форма на модифицирано стъбло, което е зелено и месесто по природа. Листата са модифицирани, за да образуват бодли. Кладодата възниква от пазвите на тези листа. Има много примери за растения, в които има стъбло, модифицирано, за да образува кладоди като Euphorbia tirucalli и Euphorbia antiquorum

Какво е cladode в Cactus?

Кладода е стъбло, модифицирано за фотосинтеза, което изглежда като лист. Плосък е за увеличаване на повърхността, дебел за съхранение на вода и зелен за фотосинтеза. Кладодите не са листа, а подути, съхраняващи вода сегменти на стъблото.

Опунция кладода ли е?

Видове Opuntia са бързорастящи многогодишни сукуленти с удебелени, често сплескани, сегментирани кладоди, обикновено поддържащи шипове. Повечето Opuntia ще се регенерират от семена, фрагменти от кладоди и подземни грудки.

Какво е общото с phyllode phylloclade Cladode?

A phyllode е модифициран лист, който носи аксиларна пъпка, докато Cladode е модифицирано зелено стъбло с ограничен растеж, което изглежда като листа с бодливи връхчета, напр. Ruscus aceileuius, Asparagusи т.н. … Той носи възли и междувъзлия на интервали, например Opuntia. Кладодите се наричат още кладофили.

Препоръчано: