Logo bg.boatexistence.com

Убива ли белината спорите на нозема?

Съдържание:

Убива ли белината спорите на нозема?
Убива ли белината спорите на нозема?

Видео: Убива ли белината спорите на нозема?

Видео: Убива ли белината спорите на нозема?
Видео: Flashback Friday: Do Natural and DIY Tea Tree Oil Cleaning Products Disinfect as Well as Bleach? 2024, Може
Anonim

Някои съединения, за които е установено, че убиват спорите на Nosema, са 10% белина и 60% оцетна киселина. Ако не е възможно да фумигирате гребени, можете да замените старите, изцапани с фекалии и тъмни гребени с нова основа.

Можете ли да използвате повторно пчелно оборудване след Nosema?

Грешите от заразени колонии могат да бъдат дезинфекцирани за повторна употреба чрез фумигация с 60-80% пари на оцетна киселина. Киселинните пари убиват спорите на нозема в рамките на една седмица.

Ще убие ли белината спорите на Chalkbrood?

Както третирането с белина, така и фумигацията с параформалдехид могат да се използват за повърхност стерилизиране на пчелни пашкули, унищожавайки кредовите и други спори на плесени. … Не споделяйте оборудване, инкубатор или пчели.

Как се убива Носема?

Единственото известно надеждно лечение за нозема при медоносните пчели е антибиотикът фумагилин, който се извлича от Aspergillus fumigatus и се използва широко за лечение на колонии, заразени с N. apis от 1950-те години [8, 9]. Въпреки че фумагилинът може да контролира N. ceranae и N.

Как да предотвратите пчелен нозема?

Редовно подхранването на пчелите с противогъбичен медикамент (Fumagilin-B) в галони тежък сироп през пролетта и есента е една от най-добрите превантивни мерки, които пчеларите могат да предприемат, за да избегнат нозема проблеми.

Препоръчано: