Logo bg.boatexistence.com

Защо се нарича trumpetfish?

Съдържание:

Защо се нарича trumpetfish?
Защо се нарича trumpetfish?

Видео: Защо се нарича trumpetfish?

Видео: Защо се нарича trumpetfish?
Видео: Нервозно кюфте - защо се нарича така и как да го направим! 2024, Може
Anonim

Наречен за дългата си, тънка муцуна и тяло, които съвпадат, trumpetfishes, Aulostomus maculatus (Valenciennes, 1837), известен още като атлантически trumpetfishes, Aulostoma maculatum и Aulostoma maculatum (V1844ennes1), са роднини на морски кончета.

Какво е научното име за тромпетриба?

Trmpetfish. Тръбна риба. Снимка © Joe Marino . Aulostomus maculatus. Тези удължени майстори на камуфлажа обикновено растат до 24 до 36 инча дълги и плуват с главата надолу сред корали, бързо променяйки цвета си, ако е необходимо, за да се слеят.

Какво е риба Trumper?

Рибите тромпет са три вида високоспециализирани, тръбно-удължени морски риби от род Aulostomus, от еднородовото семейство Aulostomidae.… Те са относително големи за рифовите риби, където достигат почти 1 m дължина. Телата на тромпетите са удължени, твърди и с форма на щука.

Как се размножават Trumpetfish?

Възпроизвеждане и потомство

Този ритуал се извършва близо до повърхността. След ритуала женските прехвърлят яйцата си на мъжките, за да ги оплождат и да се грижат за тях, докато се излюпят. Подобно на морски кончета, мъжките се грижат за яйцата, носейки ги в специална торбичка.

Къде живее тръбната риба?

Рибата тромпет обитава леглата с морска трева и коралови рифове в плитки води между 2-25 метра (6-82 фута) дълбоки, обитавайки както предните, така и задните рифови зони.

Препоръчано: