Logo bg.boatexistence.com

Какво е glassfish сървър?

Съдържание:

Какво е glassfish сървър?
Какво е glassfish сървър?

Видео: Какво е glassfish сървър?

Видео: Какво е glassfish сървър?
Видео: How to install and configure Glassfish application server ? 2024, Юли
Anonim

GlassFish е проект за сървър за приложения на платформата Jakarta EE с отворен код, стартиран от Sun Microsystems, след това спонсориран от Oracle Corporation, а сега живее във фондация Eclipse и поддържан от Payara, Oracle и Red Hat. Поддържаната версия под Oracle се наричаше Oracle GlassFish Server.

За какво се използва сървърът GlassFish?

GlassFish е сървър на приложения, който може да се използва и като а уеб сървър (Http сървър). Уеб сървър означава: Обработка на HTTP заявки (обикновено от браузъри). Контейнер за сервлети (напр. Tomcat) означава: Може да обработва сървлети и JSP.

Каква е разликата между сървъра GlassFish и сървъра Tomcat?

Tomcat е просто HTTP сървър и контейнер за сървлет на Java. Glassfish е пълен сървър за приложения на Java EE, включително EJB контейнер и всички други функции на този стек. … За сравнение, Tomcat сървър администрирането е по-лесно от администрирането на Glassfish, тъй като в Tomcat има по-малко движещи се части.

Как работи GlassFish сървърът?

Номерът на порта на сървъра GlassFish. По подразбиране е 8080. Номерът на порта на административния сървър. По подразбиране е 4848.

За стартиране на сървъра GlassFish с помощта на NetBeans IDE

  1. Щракнете върху раздела Услуги.
  2. Разширете възела на сървърите.
  3. Щракнете с десния бутон върху екземпляра на GlassFish Server и изберете Старт.

Кое е по-добро GlassFish или Tomcat?

Като се има предвид, че има по-малко движещи се части за разлика от GlassFish, Tomcat е много по-лесно за управление и администриране. Традиционно се разглежда като „олекотена“версия на Java EE, тъй като служи като уеб сървър и контейнер за сервлет.

Препоръчано: