Logo bg.boatexistence.com

Ще убие ли арбалет sericea lespedeza?

Съдържание:

Ще убие ли арбалет sericea lespedeza?
Ще убие ли арбалет sericea lespedeza?

Видео: Ще убие ли арбалет sericea lespedeza?

Видео: Ще убие ли арбалет sericea lespedeza?
Видео: Насколько мощным и точным бывает арбалет? | Разрушительное ранчо | Перевод Zёбры 2024, Може
Anonim

Triclopyr или хербициди, съдържащи триклопир (напр. генеричен триклопир, Remedy Ultra, PastureGard HL, арбалет) са показали, че са най-ефективни срещу Sericea lespedeza, което води до около 75 % намаляване на гъстотата на плевелите една година след третирането.

Какво убива sericea lespedeza?

„Можете да използвате хербицид като PastureGard HL, за да контролирате появилите се серицея и да дадете на вашите желания конкурентно предимство.”

Как да се отърва от леспедеза?

А опция след поникване за контрол на леспедеза може да се намери в Q4 Plus Turf Herbicide (активни съставки 2, 4-D, Dicamba, Quinclorac и Sulfentrazone). Този продукт също се предлага като концентрат, който, когато се смеси, може да се пръска директно върху упорити плевели за контрол чак до корените.

Как контролирате Matchweed?

Незабавен контрол: Трудно е да се копае кибритена плевели. Използвайте неселективен хербицид, за да унищожите на място плевелите и пречистете. Постоянната употреба на селективен хербицид може да забави растежа. Дългосрочен контрол: Насърчете тревата да запълни голи места, за да се конкурира с покълващите семена.

Леспедеза е едногодишна или многогодишна?

Sericea lespedeza (Lespedeza cuneate) е единственият многогодишен вид, използван за производство на фураж. Този вид е устойчив на суша и може да понася сянка, но не е добре адаптиран към лошо дренирани почви. Sericea lespedeza е храстово растение, което е високо около 2–5 фута.

Препоръчано: