Logo bg.boatexistence.com

На какво превежда schuhplattler?

Съдържание:

На какво превежда schuhplattler?
На какво превежда schuhplattler?

Видео: На какво превежда schuhplattler?

Видео: На какво превежда schuhplattler?
Видео: КАКВО ЗНАЯТ АНГЛИЧАНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ? 2024, Юни
Anonim

Schuhplattler е традиционен стил на народен танц, популярен в регионите на Бавария и Тирол (Южна Германия, Австрия и немскоговорящите региони на Северна Италия). В този танц изпълнителите тропат, ръкопляскат и удрят подметките на обувките си (Schuhe), бедрата и коленете с държани ръце (platt).

Какво означава schuhplattler на английски?

: баварски танц на ухажване в, който преди двойката да танцува заедно, жената спокойно прави стъпки, наподобяващи тези на валс, докато мъжът танцува енергично около нея, размахвайки ръцете си и пляскайки своите бедрата и стъпалата на краката му.

Какво имитира schuhplattler?

Schuhplattling, което буквално се превежда като пляскане на обувки, може да се проследи до 11-14 век. Счита се за имитация на мъжката птица Auerhahn, която ухажва женската, като размахва крилата си и рита краката си в кръг.

Откъде идва schuhplattler?

Schuhplattler, баварски Schuhplattler, немски Schuhplattler или просто немски фолклор. Това е традиционна форма на народни танци от Бавария и Тирол в Южна Германия Ние носим традиционни дрехи като Lederhosen и Dirndls. Как това стана толкова голяма част от живота ви?

Каква е целта на schuhplattler?

Произходът на Schuhplattler

И наистина, Schuhplattler също започна като ухажващ танц, като всяко момче се опитваше да надмине мощните скокове, танци и сложни поразителни последователности, за да впечатлят момичетата. Всичко това първоначално се случваше без ограничения, без каквито и да било установени фигури или правила.

Препоръчано: