Logo bg.boatexistence.com

Кой стартира проекта nessus?

Съдържание:

Кой стартира проекта nessus?
Кой стартира проекта nessus?

Видео: Кой стартира проекта nessus?

Видео: Кой стартира проекта nessus?
Видео: Проект скутер ч2 Реле стартера Стартер Компрессия 2024, Може
Anonim

Проектът Nessus е стартиран от Renaud Deraison през 1998 г., за да предостави на интернет общността безплатен отдалечен скенер за сигурност. На 5 октомври 2005 г. Tenable Network Security, компанията, съосновател на Renaud Deraison, промени Nessus 3 в собствена (затворен код със затворен код Затворен код означава компютърни програми, чийто изходен код не е публикуван с изключение на лицензополучателите. Той е достъпен за редактиране само от организацията, която го е разработила, и тези, които са лицензирани да използват софтуера. https://en.wikipedia.org › wiki › Proprietary_software

Собствен софтуер - Wikipedia

) лиценз.

Несус притежава ли се?

Tenable Network Security, Inc. Tenable, Inc. е компания за киберсигурност, базирана в Колумбия, Мериленд. Известен е като създател на софтуера за сканиране на уязвимости Nessus.

Защо Nessus е толкова популярен?

Nessus Professional е най-често използваното решение за оценка на уязвимости в индустрията. Това решение ви помага да извършвате високоскоростно откриване на активи, целево профилиране, одит на конфигурацията, откриване на злонамерен софтуер, откриване на чувствителни данни и много други.

Какво е агентът на Nessus?

КАКВО СА АГЕНТИТЕ НА NESSUS? Агентите на Nessus са леки програми, които се инсталират локално на хост Агентите събират уязвимости, съответствие и системни данни и докладват тази информация обратно на мениджър. Понастоящем Nessus Agents поддържат Windows, Mac и много разновидности на Linux.

Какво не може да направи Nessus?

Nessus не предотвратява активно атаки, това е само инструмент, който проверява компютрите ви, за да открие уязвимости, които хакерите МОГАТ да използват. ОТ СИСТЕМНИЯ АДМИНИСТРАТОР ЗАДАВА ДА КРЪПВА ТЕЗИ УЯЗВОСТИ, ЗА ДА СЪЗДАДЕ РЕШЕНИЕ ЗА СИГУРНОСТ. Защо Nessus?

Препоръчано: